Anders Sundvik

Framtidssäkrad luftrening – Camfil till Fastighetsenergi 2023

2023-02-22

Camfil blir huvudpartner till Stockholmsmässan på Fastighetsenergi 2023 - arenan för framtidssäkrade byggnader, som går av stapeln den 25 april 2023. Väl på arenan vill de sprida kunskap om hur viktigt det är med framtidssäkrade produkter och ren luft i fastigheter.

Energismarta och optimerade system är vitala för alla som äger, utvecklar och förvaltar fastigheter – dels för att minska miljöavtryck, men även för att kostnadsbesparingar och för att skapa framtidssäkra lösningar. 

Camfil jobbar för att skapa renare luft och hälsosamma inomhusmiljöer, framför allt genom olika produkter och system för luftfiltrering och kontroll av luftföroreningar.

– Som huvudpartner på Fastighetsenergi ser vi fram emot att både inspirera och bli inspirerade av andra företags innovationer. Det är viktigt för oss att säkerställa kontinuerlig förbättring för att spara mer och använda mindre. Vi investerar i forskning för att hålla oss på framkant i takt med den utvecklingen, säger Anders Sundvik, forsknings- och utvecklingschef hos Camfil.

Väl på plats ser han mötesplatsen som en bra möjlighet till att lyfta hur viktigt det är med ren och hälsosam luft i lokaler där människor vistas. Anders Sundvik ser även Fastighetsenergi som ett tillfälle att hämta inspiration från andra företags framtidssäkra och energismarta innovationer.

Sundvik menar att en energibesparande produkt som bibehåller hög prestanda och skapar ren luft är det viktigaste. Miljöavtrycket som produkten lämnar efter sig är minst lika viktigt som att produkten skapas av hållbart material.

– Det absolut viktigaste med våra produkter är att få en hälsosam innemiljö i fastigheten, människorna som vistas där inne ska må bra. Men det stora målet är att våra system inte bara är bäst för kunderna, utan även för miljön. Vi jobbar ständigt mot mer hållbara filter, berättar han.

Målet är att ge alla som vistas i fastigheter ett bra skydd, minska risken för smittspridning, öka produktiviteten och samtidigt minimera energianvändningen. 

– En stor utmaning är också att få folk att börja gå tillbaka till jobbet och komma tillbaka till fastigheterna igen. Väl på Fastighetsenergi 2023 – arenan för framtidssäkrade byggnader, vill vi med hjälp av omfattande research visa hur viktigt det är med ren luft i fastigheter för att skapa en hälsosam miljö, avslutar Anders Sundvik.