hans nyblom

Lansering av Fastighetsenergi 2023 – ny arena för framtidssäkrade byggnader 

Energifrågan och optimerade system är central för fastigheters värde. Att minimera svinnet och hitta de smartaste lösningarna kan bli avgörande.

Stockholmsmässan, i samarbete med Installatörsföretagen, bjuder nu därför in till ett möte mellan Sveriges installatörer, innovatörer, beslutsfattare, teknikkonsulter och fastighetsägare.

Den 25 april 2023 arrangeras Fastighetsenergi 2023 – arenan för framtidssäkrade byggnader på Stockholmsmässan.

– Vi vet att kunskapsutbyte är viktigt för att kunna fatta rätt energirelaterade beslut som kan förbättra ekonomi och prestanda för fastigheter. Mer än någonsin är energi i fastigheter en samhällsfråga som berör alla, från politik till privatperson. Under en dag samlar vi därför Sveriges främsta experter och innovatörer på området, förklarar Lina Hann, projektledare för Fastighetsenergi 2023.

Arenan som både erbjuder möjlighet till kontaktskapande och kunskapsinhämtning har ett program som täcker fyra viktiga områden inom fastighetsenergi.

Innehållsspäckad dag
Det första blocket under dagen kommer behandla finansiering, hur certifieringar, förbrukning och optimering av energi påverkar finansieringspotential och fastigheters värde. De senaste innovationerna och hur de kan bidra till minskat svinn och ökad kontroll har också ett eget block. Deltagarna kommer även bli uppdaterade på de senaste regelverken och slutligen ges föredrag om hur partnerskap kan skapa bättre värde.

Installatörsföretagen engagerar sig
Installatörsföretagen är medarrangörer till Stockholmsmässan. De är engagerade och vill bidra till alla de värden som skapas i mötet mellan leverantörer och fastighetsägare.

– Sverige ska halvera utsläppen av växthusgaser till år 2030. Många av lösningarna finns redan idag, där installationsbranschen är en viktig pusselbit för den gröna omställningen. Som företrädare för landets installatörer är det naturligt för Installatörsföretagen att engagera sig och lyfta fram de stora möjligheter som installatörer kan bidra med genom modern teknik, säger Hans Nyblom, affärsutvecklingsansvarig på Installatörsföretagen.

Arrangörernas ambition är att besökarna ska komma från mötet och känna sig uppdaterade på vilka möjligheter som finns kring fastigheters energioptimering och dess konsekvenser inom beteende, teknik och ekonomi.