Brf Viva/Riksbyggen

Vinnare av Sweden Green Building Awards

I fredags, 11 oktober, korades vinnarna av årets Sweden Green Building Awards på Vasateatern i Stockholm.

Sweden Green Building Awards delas ut av Sweden Green Building Council till personer och projekt som visat de bästa exemplen på hållbart samhällsbyggande i Sverige under det gångna året.

Lotta Werner Flyborg, VD på Sweden Green Building Council, säger i ett pressmeddelande:

 – I en tid där vi behöver växla upp rejält för att nå miljömålen känns det både viktigt och rätt att lyfta personer och projekt som visar vägen inom hållbart samhällsbyggande. Det kom in rekordmånga nomineringar i år vilket tyder på att hållbarhet flyttas allt högre upp på agendan inom branschen.

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg tog hem titeln "Årets Miljöbyggnad"

Brf Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt. Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Göteborg säger:

– Det är mycket hedrande att Brf Viva utsetts till Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards. Vinsten är ett kvitto på det arbete som vi på Riksbyggen och alla våra samarbetspartners lagt ner för att skapa ett unikt bostadsprojekt där många nya lösningar inom hållbarhetsområdet testas för första gången (läs mer i Riksbyggens pressmeddelande).

Juryns motivering var följande:

– Med en stark vilja att prova nya och innovativa idéer har Riksbyggen Brf Viva visat vägen för framtidens bostäder. Nya tekniska lösningar har gett goda erfarenheter för kommande projekt och ny kunskap för branschen i stort. Riksbyggen Brf Viva är en del i en långtgående hållbarhetsstrategi hos Riksbyggen, och har under flera år varit ett skyltfönster för hur man kan bygga hållbara bostäder. De boende i årets Miljöbyggnad kan känna sig stolta över att bo i en av Sveriges mest hållbara bostadsrättsföreningar!

Läs mer om de andra vinnare på Green Building Awards, klicka här » eller läs mer på Byggindustrins webbplats »